Panerad silkestofu
Så här lagar du panerad tofu av vår fina silkestofu från Clearspring.
- Öppna förpackningen och släpp försiktigt ut tofun på en skärbräda. (Om man böjer förpackningen lite på ena långsida så att det kommer in luft så går det enkelt)
- Skär tofu i 6 bitar.
- Smörj en ugnsform med margarin.
- Förbered tre skålar.
En med vetemjöl blandat med kryddor (exempelvis curry, timjan och chili) (knappt 1 dl per tofuförpackning)
En med alternativ-ägg och sojasås (ett "ägg" per tofuförpackning, 1 tsk sojasås eller efter tycke och smak)
En med ströbröd (1/2 - 1 dl per tofuförpackning) - Använd fingrarna och lyft försiktigt ned en bit tofu i mjölet. Vänd den försiktigt eller sprinkla mjöl över. Ställ på en tallrik.
- När första förpackningen tofu har fått första paneringen så lyft väldigt försiktigt över den i skålen med alternativ-ägg. Använd ett bestick under tofun. Försök att undvika sidorna på tofun och lyft vätska så att det rinner över hela biten. Var snabb men försiktig.
- Lägg biten i ströbrödet. Använd fingrarna för att sprinkla ströbröd över och lyft försiktigt över till ugnsformen.
- Ställ ugnen på 200 C
- Gör klart första tofu-förpackningen innan nästa påbörjas. Vi kör en förpackning per person hemma hos oss.
- Sätt in i ugnen och när det verkar som paneringen stelnat så ta ut och sätt en liten klick margarin på toppen av varje bit.
- Öka temperaturen till 250 C och låt tofun stå i ugnen medan den värms upp.
- Ta ut när de ser färdiga ut på ytan.
Nu har du fått en panerad tofu med krispig yta och silkesmjuk insida.
På bilden äts den tillsammans med Frebaco kvarn Kvarngryn och en sås bestående av en burk Hellmans vegan mayo med en endive-sallad och två stjälkar selleri (inget av detta säljs i nuläget i vår butik)
Panerad silkestofu
.