Torkat texturerat protein från olika vegetabiliska protein där soja är huvudkomponent, vanligtvis kallat sojakött.
Sojaköttet är lätt att laga med mycket kort tid för uppblötning. Det har neutral smak och tar upp smaken på ett bra sätt från kryddning. Bitarna håller ihop under längre tillagning och har en luftig struktur som expanderar vid uppblötning och marinering. Det är enklast att grilla dem men de är också lätt att steka. De mellanstora bitarna fungerar även bra direkt i gryta. Ett tips är annars att grilla en större mängd och sen frysa in för senare användning i exempelvis soppa eller gryta.
Proteinhalt minst 50 %. Alla innehåller soja och gluten, vissa även jordnöt och linfrö
Produkterna levereras i 500 g-påsar (motsvarar ca 12 portioner) . Restaurangförpackning är 10-15 kg (med 500 g innerpåsar).
Den soja som använts kommer inte från mark som tidigare var skog eller regnskog, utan från områden i Kina som varit jordbruksmark under lång tid. Inga GMO-grödor har använts i produktionen.
Produktionen är certifierad enligt ISO9001 och BRC, utförs enligt HACCP-riktlinjerna och är certifierat Halal och Kosher.
Typ av produkt | Lämpligt användningsområde |
Stavar (soja, gluten, linfrö) | Grillade, stekta eller friterade |
Hackade (soja, gluten) |
Grillande eller stekta [passar i köttfärssås, wonton eller sushi] |
Stekar (soja, gluten, jordnöt, linfrö) |
Grillade, stekta eller friterade [bäst grillade på grill] |
Diamanter (soja, gluten, linfrö) |
Stekta eller friterade [Bra på pizza efter lätt stekning] |