Enkel ris och grönsaksröra

Enkel grönsaksblandning med strimlor

Enkelt, snabbt och gott med våra sojaköttgryn.

Tillaga TVP enligt beskrivningen på påsen (eller för den delen tina upp tidigare lagat), ca 5 dl torrprodukt.
Blöt upp produkten i vatten. Kokhett eller kallt vatten gör skillnad på hur snabbt det går och vilken konsistens det blir.
Gör en blandning av rapsolja, sojasås, kryddor (paprika, chili, curry, vitpeppar, basilika, timjan) och lite vatten.
Tryck ur vattnet ur sojaköttet när det blivit mjukt. OBS! Kokhett vatten är fortfarande för varmt för händer!
Blanda kryddblandningen och sojaköttet.
Stek i stekpanna.

Tillaga ca 3-4 dl sushiris
Häll riset i en 3-literskastrul.
Skölj riset (bra att få bort lite rismjöl) genom att upprepat fylla på vatten, röra runt och hälla bort tills vattnet klarnar.
Fyll på 2 liter kallt vatten.
Låt stå i ca 30 minuter. (detta steg kan hoppas över och tiderna nedan förlängas lite).
Koka upp och koka ordentligt i 2-3 minuter. Sänk sedan så mycket att det nästan slutar koka.
Det brukar bli klart på ca 20 min.

Tina en 500 g påse ärtor-majs-paprika

Skölj en burk oliver (eller blanda två sorter).

När allt är klart, blanda och ät. Det behövs en stor kastrull eller två större glasskålar för att blanda.

Eftersom de olika delarna i princip kan göras samtidigt så går det snabbt att laga denna enkla men goda rätt. Ris kan lätt ersättas av cous-cous eller quinoa.

Enkel ris och grönsaksröra

.