Tillaga sojakött

Blöt upp ca 5 dl TVP (vårt sojakött) i kokhett eller kallt vatten. (Kokhett vatten går på några minuter, kallt vatten ca 20-30 min men då blir det fastare i konsistensen och mer lättstekta).

Gör en blandning av rapsolja, olivolja, kryddor (t.ex. curry, paprika, ingefära, vitpeppar) och sojasås.

Kläm ur vattnet ur TVP-bitarna när de är klara (tänk på att först skölja av i kallt vatten om du blött upp i hett vatten).

Blanda runt TVP-bitarna i olje/kryddblandingen.

Stek i gjutjärnspanna med rapsolja med eller utan mjölkfritt margarin.




Sushi maki

  1. Koka sushi-ris enligt instruktion på förpackningen (3 dl torrt ris)
  2. Blanda en dl vatten med 1 matsked socker och gärna en skvätt vinäger
  3. När riset är färdig så blanda i sockervattnet i riset
  4. Sprid ut ett blad sushi nori på en sushi-matta eller en böjbar skärmatta.
  5. Lägg ett jämnt lager ris över bladet, ca 1/2 cm tjockt. Lämna 2 cm runt alla kanter.
  6. Lägg en sträng av stimlor, sallad samt strimlad gurka och/eller morot i ena änden av bladet.
  7. Rulla bladet med hjälp av sushimattan.
  8. Rulla, rulla, rulla och krama ihop sushin till lagom storlek med mattan.
  9. Ta bort sushimattan och skär sushirullen i bitar.

















Ingefäracrepes

4 dl vetemjöl
1 dl kikärtsmjöl och/eller quinoamjöl
1 tsk vaniljsocker med naturlig vanilj
1 nypa ingefärapulver (dvs efter önskemål)
2 msk proteinpulver (råris eller hampa)

1 liter Alpro sojamjölk (sötat eller osötad)

Blanda de torra ingredienserna noga i en bytta.
Tillsätt halva mängden sojamjölk och rör till en jämn smet.
Tillsätt resten av sojamjölken under omrörning.

Laga sojakött (se instruktion)

Stek svamp

Stek smeten som pannkakor eller plättar (enklare att få bra resultat med plättar) med mjölkfritt margarin på gjutjärnspanna.

Vänta tills pannkakorna/plättarna har svalnat lite. Lägg på sojakött och svamp, rulla eller vik pannkakan/plätten till ett paket.

















Quinoaröra

Enkelt, snabbt och gott med våra strimlor.

Tillaga strimlor enligt beskrivningen på påsen (eller för den delen tina upp tidigare lagat), ca 5 dl torrprodukt.
Koka 2 dl vit Quinoa
Tina 5 dl frysta ärtor-majs-paprika
Skölj en burk oliver (eller blanda två sorter).

När allt är klart, blanda och ät.

Eftersom de olika delarna i princip kan göras samtidigt så går det snabbt att laga denna enkla men goda och nyttiga rätt.


Recept

.