Recept

Sushirecept

Riset:

Koka 300 g grötris eller sushiris
När det är klart så låt det lufta lite och häll bort eventuellt kvarvarande vatten.
Blanda en matsked vinäger med två matskedar vatten och en matsked socker, se till att sockret löser upp sig.
Blanda i vinäger/sockerlösningen i riset.

Innehåll:

Blöt upp ca 5 dl strimlor i kokhett eller kallt vatten. (Kokhett vatten går på några minuter, kallt vatten ca 20-30 min men då blir strimlorna fastare i konsistensen och mer lättstekta).
Gör en blandning av rapsolja, olivolja, kryddor (t.ex. curry, paprika, ingefära, vitpeppar) och sojasås.
Kläm ur vattnet ur strimlorna när de är klara (tänk på att först skölja av i kallt vatten om du blött upp i hett vatten).
Blanda runt strimlorna i olje/kryddblandingen.
Stek i gjutjärnspanna med rapsolja och/eller mjölkfritt margarin.

Strimla exempelvis paprika, morot, isbergssallad, avokado.

Sushirullning:

Lägg ett blad med Sushi nori på en sushimatta eller något annat böjbart och rimligt stabilt.
Sprid ut ett halv centimeter tjockt lager över hela arket utom översta två cm.
Lägg innehållet i en samlad rad vid nederdelen av arket.
Rulla arket uppåt.
Sätt lite vatten på den översta delen av arket om det inte fastnar ordentligt.
Kläm ihop lite över hela rullen.

Skär i fina bitar (vass kniv med lite sågtand rekommenderas).






Ingefäracrepes

4 dl vetemjöl
1 dl kikärtsmjöl och/eller quinoamjöl
1 tsk vaniljsocker med naturlig vanilj
1 nypa ingefärapulver (dvs efter önskemål)
2 msk proteinpulver (råris eller hampa)

1 liter Alpro sojamjölk (sötat eller osötad)

Blanda de torra ingredienserna noga i en bytta.
Tillsätt halva mängden sojamjölk och rör till en jämn smet.
Tillsätt resten av sojamjölken under omrörning.

Laga sojakött (se instruktion)

Stek svamp

Stek smeten som pannkakor eller plättar (enklare att få bra resultat med plättar) med mjölkfritt margarin på gjutjärnspanna.

Vänta tills pannkakorna/plättarna har svalnat lite. Lägg på sojakött och svamp, rulla eller vik pannkakan/plätten till ett paket.









Recept

.